Staatsloterij en Lotto overwegen een fusie

Gepubliceerd:
Staatsloterij en Lotto
Door: redactie

De Nederlandse Staatsloterij en De Lotto willen gaan fuseren. Als gevolg van de economische crisis worden er namelijk steeds minder loten verkocht.
Beide partijen hebben bevestigd dat er al een tijdje in het diepste geheim gesprekken zijn gevoerd en dat binnenkort meer duidelijk zal worden in welke hoedanigheid de samenwerking vorm zal krijgen. Mocht de fusie doorgang vinden, dan ontstaat de grootste loterij van Nederland met een jaaromzet van ruim 1,2 miljard euro.

Uit noodzaak geboren

Het mag duidelijk zijn dat beide partijen niet uit luxe-overwegingen de mogelijkheden van een samenwerking onderzoeken. Ze willen op deze manier een buffer gaan vormen tegen de buitenlandse gokbedrijven die ons land volgend jaar zullen bestormen. Volgens woordvoerder David Selier oriënteert de Nederlandse Staatsloterij zich op haar toekomst, met het oog op de nieuwe Wet op de Kansspelen en de openstelling van de Nederlandse Kansspelmarkt voor buitenlandse online kansspelaanbieders in 2015.

Goksites

Een fusie maakt het voor kansspelorganisaties ook goedkoper om een goksite op te gaan zetten. De markt voor online goksites wordt in 2015 opengegooid en de Staatsloterij en De Lotto (waar Lotto, Toto, Krasloten, Lucky Day en Eurojackpot deel van uitmaken) zijn dan ook van plan om online kansspelen te gaan aanbieden.

Op dit moment werken de beide kansspelorganisaties al samen bij de verkoop van loten. Tabakszaken in Nederland beschikken over één kastje waar zowel de loten van de Staatsloterij als De Lotto uitkomen.