Speel bewust

Verantwoord gokken: een bewuste keuze

Online gokken moet zo af en toe best een keer kunnen. Het is leuk om te doen en je maakt ook nog eens kans op het winnen van geld. Maar pas wel op dat het gokken voor jou geen verslaving wordt. Want het is natuurlijk nooit de bedoeling om jezelf met gokken op het spel te zetten. We doen er op onze website dan ook alles aan om gokverslaving te voorkomen. Door de bezoekers van deze site allerlei informatie te geven over verantwoord gokken en bewust bezig zijn met geld inzetten. Daarnaast geven we je tips en vind je handige adressen waar je terecht kunt als het gokken je leven op een nadelige manier gaat beïnvloeden.

Ik wil geen reclame voor kansspelen zien en de website verlaten.

Beschermen van onze bezoekers

Via deze website heb je allerlei mogelijkheden om online te gaan gokken. We plaatsen reviews van goksites waarbij je middels een link de betreffende goksite kan bezoeken als je dat wilt. Maar het is natuurlijk nooit de bedoeling dat jij uiteindelijk door te veel te gokken in de problemen raakt. En daarom willen we je ook beschermen. Zo kunnen we hopelijk problematisch gokken en een eventuele gokverslaving helpen te te voorkomen. We vinden het zeer belangrijk om hierbij onze verantwoordelijkheid te nemen.

Gokken is alleen voor 18 jaar en ouder

De minimale leeftijd om te gokken ligt gewoon vast in de wet: namelijk 18 jaar. Best logisch, want er kleven allerlei risico's aan gokken. En als je jong bent, kan je die vaak nog niet goed genoeg inschatten. Gelukkig is het bij de meeste online casino's dan ook verboden om je aan te melden en geld in te zetten als je nog geen 18 jaar oud bent. Slimmeriken die dit willen omzeilen met een fake geboortedatum komen uiteindelijk bedrogen uit, want je moet ook altijd een kopie van je ID toesturen als je gewonnen geld wil innen. Heb je valse gegevens verstrekt, dan kun je die winsten wel op je buik schrijven en ben je nog verder van huis. Ter info: op deze site brengen we je alleen maar in contact met goksites waarvan we weten dat ze ook deze leeftijdsgrens hanteren.

Behoud de controle tijdens het gokken

Probeer bij gokken altijd zelf de controle te behouden over je gokgedrag. Als je een beetje nadenkt, kun je jezelf goed beschermen en voorkom je dat je een gokverslaving of een ander probleem met online gokken ontwikkelt. Nog een paar extra tips:

Stel vooraf een maximaal budget vast dat je wil inzetten.
Houd je aan dat budget.
Gok niet met alcohol, drugs of andere middelen in je lichaam.
Gok nooit om afleiding te hebben of om problemen te vergeten.
Zet nooit geld in puur en alleen om eerdere verliezen terug te winnen.

Kies de juiste site om te spelen

Elke site waar wij naar verwijzen heeft zijn of haar zaakjes goed op orde met het oog op verantwoord gokken. Alleen de beste goksites bieden hulpmiddelen aan en geven je tips zodat je je gokgedrag beter onder controle kan houden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld:

een periodieke melding hoe lang je al speelt en wat je in die tijd gewonnen of verloren hebt;
het zelf kunnen instellen van limieten in je account (om te storten en om in te zetten);
een afkoelingsperiode tijdelijk instellen;
jezelf helemaal uitsluiten voor een goksite of je account (laten) blokkeren zodat je er niet meer kunt spelen.

Voor ons is verder nergens zichtbaar hoeveel je speelt bij online goksites. Iets melden over je gokgedrag ligt daardoor niet binnen onze mogelijkheden. Wordt gokken toch problematisch voor jou en je bankrekening? En helpen de hulpmiddelen op de site waar je speelt niet om je gokgedrag binnen de perken te houden? Neem dan contact op met een Jellinek kliniek, breng een bezoek aan een praatgroep of ga een gesprek aan met iemand die je vertrouwt.